Das Maß ist voll!


In vergelijking met de constructeur is de architect een sneltrein! Op 28-06 hadden we de muren voor heilig verklaard, maar op 17-07 (het datum van indienen van de vergunningsaanvraag) was-ie niet klaar. Op 02-08 werd die procedure vanwege de ontbrekende stukken onderbroken, maar ook binnen de termijn van 3 weken lukte het de constructeur niet om de statische berekeningen te maken. Na nog eens 3 weken was de belofte dat de constructeur gisteren avond zou gaan opleveren. Ik bleef tot middernacht wachten, maar toen was mijn geduld voorgoed op en heb ik de volgende aankondiging tot ingebrekestelling gestuurd:

Toen jullie constructeur gisteren toch (weer) niet ging opleveren, was de bekende druppel die het maat wat mij betreft vol heeft gemaakt. Ik kan wel blijven aandringen, maar als alle mondelinge en schriftelijke mogelijkheden uitgeput raken, heb ik geen andere keuze als ongezellig te worden en heb ik in overleg met mijn juridisch adviseur een aankondiging van in gebreke stelling van artikel 5.3 van het bouwcontract voorbereid:

De Opdrachtnemer en de Opdrachtgever verplichten zich over en weer de, voor de uitvoering van de gestelde woning, benodigde prestaties zonder oponthoud te zullen doorvoeren.

Nu schijnt vanochtend toch eea opgeleverd te zijn, maar omdat ik het niet meer vertrouw, ga ik toch de aankondiging doen:

Mocht tot 21-09-2012 blijken dat jullie nog steeds niet alle nodige documenten voor de omgevingsvergunning hebben ingediend, stel ik jullie in gebreke t.a.v. artikel 5.3 van het bouwcontract en zal ik alle reeds gemaakte dan wel nog ontstane kosten in rekening brengen dan wel in mindering brengen op het volgende termijnbedrag, te weten:

  • kosten vooroverleg: € 125,-
  • grondrente: ongeveer € 50,- / dag; door jullie veroorzaakte vertraging tot nu toe al ongeveer 2 maanden
  • gemeentelijke kosten

Ik vind het erg jammer dat het blijkbaar zo moet, maar ik zie gezien het traject tot nu toe geen andere keuze.

R@Oʶ belde me geschrokken op met het verzoek om dit in te trekken. Maar ik zie niet in waarom ik onnodig op kosten gejaagd moet gaan worden.

ʶ De namen zijn op verzoek van de aannemer onleesbaar gemaakt om zijn privacy te waarborgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s