In memorandum


Ter nagedachtenis aan de vandaag overleden relatie met OK Huis.

Het begon zo veelbelovend. Het was ook een stormachtig begin met veel passie, hoop, energie en vooral een prachtig doel voor ogen. Op een haar na ging het nog bijna mis, maar op 12-04-12 gaven we elkaar het vertrouwen, de handen en de handtekeningen. Hoe mooi kan het zijn, het glinsteren in de ogen, de vrije lach, de hand op de schouder!

De eerste deuk kreeg onze relatie toen ik geen rugdekking kreeg in mijn streven met de architect een hogere doorloopsnelheid te bereiken. Later bleek dat de architect niet zo hard liep omdat-ie ervoor niet betaald kreeg.

Maar helemaal in de kreukel liep onze relatie toen de constructeur eerst maandenlang niet opleverde en later nog een palenplan op tafel legde die volstrekt onacceptabel was ook. Geen spoor te bekennen van de beloofde toezicht en projectleiding! Later bleek dat ook hier een stapel onbetaalde rekeningen op tafel lag en dat er een krankzinnige afspraak was om zoveel mogelijk palen te plannen op kosten van de onderaannemer voor zo smal mogelijke funderingsstroken (op kosten van OK Huis).

Eveneens ten koste van de relatie ging het gebrek aan gevoel voor causale ketens. Zo moest ik keer op keer aanhoren dat de onderaannemer Jan de Vries debiet zou zijn aan de vertraging en geen planning kon afgeven. Kon-ie natuurlijk niet zonder constructietekeningen; zover begrijp zelf ik het!

Ja, Jan de Vries was vervolgens naar eigen zeggen eveneens een slachtoffer van OK Huis en kon dus ook niet aan de slag. Maar in die tijd zat ik toch nog te hakken in een woud aan heipalen. Pas maanden later zou de palenplan klaar zijn.

We gingen over onze relatie praten, maar geholpen heeft het niet. Ondanks dat de palenplan niet klaar was, ging OK Huis met een andere aannemer in zee voor de fundering. Ik had meer moeten betalen dan afgesproken voor minder fundering; ik was furieus! Zouden ze van OK Huis bij hun eigen huis ook doen? Dacht het niet! Dus ging ik als particulier OK Huis opzij zetten, mijn eigen bestek maken, een eigen selectie maken en uiteindelijk ook de gekozen aannemer zelf aansturen. Ging zelfs goed! Maar de verhouding in onze relatie was al compleet zoek: als ik aan de prestatie van OK Huis t.a.v. de 3 onderaannemers een cijfer tussen 1 en 10 zou moeten geven dan:

 • Architect: 5
 • Constructeur: 1
 • Fundering: -1

Compleet en volledig gezakt dus. Van de relatie was inmiddels slechts nog een zakelijk laagje huid over het skelet over.

Dan kwam OK Huis met Green Constructions. Op zich een leuk bedrijf dat ook enthousiast begon zich te bewijzen. Maar ook hier hoefde ik op de misklanken niet lang te wachten. Enerzijds waren ook hier niet alle punten, die me van OK Huis wel waren beloofd, aan OK Huis uitbesteed. Anderzijds werd aan Green Constructions verteld dat ze vanwege uitblijvende betalingen van klanten eveneens niet volledig werden uitbetaald. Hiermee geconfronteerd zag ik alweer het lot van Jan de Vries als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd hangen. Green Constructions legde het werk stil, en ik gaf onze relatie een laatste kans. Goed geld voor goed werk; leven en laten leven; hoe moeilijk kan het zijn?

Tot mijn grote spijt heb ik begrepen dat OK Huis niet volledig zijn financiële verplichtingen heeft nagekomen. Als gevolg heeft het werk nu weer de hele week stil gelegen en ik heb mijn hoop opgegeven dat deze relatie een toekomst kent. We zijn blijkbaar toch te verschillend, met name in onze normen en waarden.

Advertenties

2 thoughts on “In memorandum

 1. hallo Burgaard,

  ik volg jouw schrijven weekelijks.
  Ik had al eens gedacht een hele week geen schrijven er moet wat aan de hand zijn .
  nu ik jouw verhaal heb gelezen kan ik je maar 1 tip geven en dat is ZET OK hUIS aan de kant en neem zelf de teugels in de hand. je bent nu nog flexibel. Betaal vooral niks in het voor, maar daar had ik je aan eens eerder voor gewaarschuwt. ik vind het jammer om dit nu te lezen .
  green constructies heeft wel gelijk om het werk stil te leggen anders gaan zij het zelfde lot krijgen wat mij is overkomen (failiet gaan )
  zij hebben al mijn werken overgenomen circa 4 bouwwerken . en als ok huis niks betaald dan loopt het snel op cq geld.
  ik wens jouw en je gezin veel sterkte toe met deze situatie.

  met vriendelijke groet,
  Jan de Vries.

  Like

 2. OK huis zijn hele grote oplichters. Hebben inmiddels meerdere keren een grote ravage aangericht waardoor er al diverse bedrijven failliet zijn gegaan en nu zij zelf ook maar maken weer een doorstart onder okhuis BV. Kijk uit mensen!! Ryan Arends en Henk van Hulst zijn hele grote boeven en totaal onbetrouwbaar en onbekwaam!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s