Wanneer wordt het eindelijk warm?


26 juni: vorst aan de grond. In Twente en Noord-Brabant heeft het afgelopen nacht aan de grond gevroren, vertelt Weeronline.nl ons. De temperatuur op het voormalige vliegveld bij Enschede zakte tot 0,8 graden onder nul.

Het vriest in Noord-Brabant 

Op vliegbasis Volkel was het min 0,3 graden. Voor eind juni is dat nogal uitzonderlijk. Weeronline meldt niet of de schaatsen al uit het vet kunnen. Vorige week zou het nog 38 graden worden en nu moet je handschoenen aan op de fiets.

Sinds het begin van de metingen in 1901 is het eind juni maar één keer kouder geweest. In de laatste dagen van juni 2000 was het 1,5 tot 2 graden onder nul. Volgens Weeronline.nl is de lucht sowieso koud voor de tijd van het jaar, maar zakt de temperatuur verder door opklaringen. Dan is er geen wolkendek om de warmte vast te houden.

Terrasweer

Twee meevallers: van kou lijden val je af. En de kou ’s nachts heeft geen gevolgen voor de temperaturen overdag. Met een beetje mazzel zit je vanmiddag op het terras in 15 tot 20 graden. In het weekend en begin volgende week stijgt het kwik naar 20 tot 25 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s