Test Aanpak


Het hele weekend bezig geweest om de test van de elektro-technische installatie voor te bereiden. Binnenkort gaan de plafonds en dus ook de centraaldozen dicht, en dan wordt het lastig om eventuele verkeerde aansluitingen te repareren! In eerste instantie had ik gedacht om alvast alle wandcontactdozen (WCD) te installeren, maar dit maakt het werk van de stukadoor behoorlijk lastig, zo niet onmogelijk. Dus was het tweede idee: de muren zo snel mogelijk laten stukadoren en dan de WCD in te bouwen, testen en daarna de plafonds dicht. Is al een beter plan, maar nu heb ik bedacht dat de test ook kan zonder installatie van de WCDs. Nieuwsgierig hoe? Oké, ik leg het wel uit:

Voorbereiding 1: strip de uiteinden van fase en null van alle eindpunten, d.w.z. WCDs, licht en zonneweringen (hier zijn 2 fase draden). Aarde hoeft niet te worden gestript.

Voorbereiding 2: zoek de groep- en alle stuurkabel van het Domotica systeem bij elkaar en strip deze ook

Test 1: sluit een stekker aan de groepskabel en sluit het aan op het stroomnet. De test is geslaagd als er geen kortsluiting plaats vindt. Let op: tijdens deze en de volgende testen dienen er geen onbevoegde personen in de buurt van de afgeïsoleerde draden te komen i.v.m. stroomstoten!

Test 2: loop alle WCDs, lichtpunten en zonneweringen van deze groep na. Het ongeschakelde materiaal dient onder spanning te staan, het wel geschakelde materiaal niet

Test 3: sluit alle stuurkabel op de fase aan, en herhaal test 2. Alles wel geschakelde materiaal dient nu eveneens onder spanning te staan.

Nabereiding: vergeet niet om het groeps- en alle stuurkabel weer van het net te halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s