Message from Space


Eindelijk hebben we ook onze kosmische aansluiting. Een trotse 80 cm schotel staat op het plafond van de balkon naar het oneindige heelal te luisteren. En nog met succes ook! Mag ook wel met 4 LNBs die elk naar een andere satelliet kijkt:

De schotel is van 100% Triax:

image

Maar het echte hart van het Coax systeem is de MultiSwitch direct van Alpha-Centauri:

image

Aan de rechte kant zitten de 4×4 kabels van de LNB’s. Nou ja 16: omdat wat kabels zodanig nat zijn geworden dat ze niet meer bruikbaar lijken, zijn dan ook maar 12 aangesloten. De bovenste is de Casema (Ziggo / UPC) kabel, maar ik heb nog een kabel voor een buitenantenne voor een eventuele DVB-T aansluiting ook.

Aan de linke kant gaan de 8×2 kabels naar de TV punten. Per TV punt kunnen dus 2 tuners onafhankelijk worden aangesloten. En dan wel DVB-S2, DVB-C en DVB-T natuurlijk!

Harry had dit graag binnen één dag geregeld, maar het zijn er bijna 2 weken van geworden door uiteenlopende oorzaken. Maar vandaag kon ik eindelijk met de ingebouwde satelliettuner aan de slag! Na enorm lang wachten op het scannen van de 4 satellieten en het samenstellen van de nodige favorietenlijsten dan dan de grote schrik: alleen sommige programma’s waren met geluid. De sleutel na urenlang zoeken bleek een geluidsoptie (deuhhhh) te zijn die echter net buiten beeld zat. Ik kwam er gewoon niet op om verder naar beneden te scrollen. Blijkbaar kon-ie met de default DTV optie “automatisch” niet uit de voeten en werd het “MPEG”. Maar dit werkte alleen als ik de TV een keertje uit en weer aan heb gedaan. Typische Microsoft oplossing dus …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s