Zonweringen zijn aangesloten!


In april had ik de vraag voor offerte bij Rosario neergelegd, en Rosario had het weer bij wat leveranciers nagevraagd.

Begin juni kwam Rosario bij mij terug met de offertes en we kozen MySun te Gouda.

Begin juli waren we bij MySun op bezoek en kozen de geleiders en de doeken.

Begin augustus hadden we de maten gecontroleerd en nog twee extra zonweringen erbij besteld.

Begin september kwamen de jongens om de zonweringen te monteren. Voor de knikarm moesten ze nog een week wachten totdat de steiger gedemonteerd was, maar dit ging vlot.

Maar toen duurde het nog eens 4 weken totdat de 22 zonweringen ook op de aansturing aangesloten waren. Dit proces heeft dus 5 maanden geduurd, gelukkig ben ik een geduldig mens (geworden).

Hiermee was het nu ook eindelijk mogelijk om de Domotica besturingen uit te proberen. De eerste irritatie ontstond al omdat er een algehele blokkering in het systeem zit. Alleen door de glazenwasserstand te resetten (van UIT naar AAN en dan weer naar UIT), kwam er überhaupt leven in de besturingen. De QuadClient besturingen werkten vervolgens meteen vlekkeloos, en met de tastsensoren was er nog van alles aan de hand. Maar het merkwaardigst zijn de automatismen. Als de zon vel schijnt, wil het systeem aan de zonnekant de zonweringen sluiten. Maar het begint al met de bepalingen van de zonnekant. Op een zonnige dag om 12:00 uur ‘s middags schijnt de zon nagenoeg exact uit het zuiden. De weerstation meldt echter zon uit het oosten en westen Teleurgestelde emoticon:

image

Later de dag schijnt de zon gewoon vel uit het westen, maar de weerstation is het hier niet mee eens, en ziet de zon eerder uit het oosten en zuiden komen:

image

Let ook op de indicatie, dat het volgens het weerstation regent; geen spetter dus!

Hiermee krijg je dan ook de grappige situaties, dat het systeem ‘s ochtends de westkant sluit, op de kamer van Heinrich na trouwens:

image

Na enkele minuten leek het erop alsof het systeem spijt had van zijn beslissing, en hup gingen de zonweringen weer omhoog:

image

Alleen bleven nu de dakkapel en de knikarm zonweringen beneden. Ik heb ze dan maar handmatig omhoog gehaald.

Hetzelfde speelde zich ook op zuidkant af. Eerst besloot het systeem om netjes alle zonweringen te laten zakken, maar enkele minuten laten bood zich mij dit beeld:

image

Vier zonweringen gingen behoorlijk ongemotiveerd weer vanzelf omhoog. Kortom, het fijnslijpen van de zonweringen is begonnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s