Van Eck geeft niet thuis


We leven nu alweer 1,5 jaar in ons nieuwe huis, en de krakende trap is wel het grootste ongemak gebleken. Om hier uitkomst te vinden, heb ik de trappenbouwer Van Eck benaderd, want immers zijn het de echte vakmannen uit Son volgens hun logo image

Aangezien ook na 1,5 jaar het kraken van de trap nog steeds een groot probleem is, wil ik graag met u overleggen wat te doen. Ten eerste valt me op, dat het niet met de breedte van de trap te maken heeft; ook de trappen naar de kelder en de SkyBox kraken. Wellicht moet de trap nog eens uit elkaar worden gehaald en de oplegging van de treden moet worden schoongemaakt / met rubber gepolsterd? Ten tweede valt op dat de eerste en de laatste trede de meeste herrie maken; hier zal wel hout op hout wrijven. Wellicht moet hier ook eea isolatie plaats vinden? Goed, ik ben geen (trappen-)expert, maar wil wel van het probleem af. Daarom ben ik zelfs bereid om 75% van de kostprijs zelf te betalen.

In eerste instantie kreeg ik nul op het rekest. Een herinnering na een maand werd als vervelend gevonden. Echter gloort ook hoop want de directeur beloofde me om:

Ik zal dit deze week met onze technisch adviseur bespreken.

Vandaag dan het verlossende telefoontje; natuurlijk mondeling waardoor ik het niet exact kan weergeven. De strekking was echter, dat een trap van hout gewoon ALTIJD kraakt, en dat ik maar hiermee moet gaan leven. En als de ene en echte Vakmanschap Uit Son dit zegt, kan het natuurlijk ook niet anders zijn. Alleen snap ik niet dat ik wel trappen van hout ken, die niet kraken, zoals bij mijn vader en een vriend van me.

Ook snap ik niet de antwoord op de vraag of een trap hoort te kraken op Van Eck’s eigen FAQ pagina:

We werken met de best mogelijke houtkwaliteiten. Echter blijft hout een natuurproduct wat onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid kan gaan werken. Hierdoor zou een trap eventueel in een later stadium kunnen gaan kraken. We kunnen hier geen enkele garantie op afgeven. Wel kunnen wij u garanderen dat we alles strak op maat produceren waardoor de kans op kraken een stuk kleiner wordt.

Wat later stadium? De trap kraakte in het begin nog erger da nu. Ik weet alleen niet of dit ook objectief zo is, of dat er stuk gewenning hierbij zit. In ieder geval is er niet één trede, die niet kraakt.

Aan de lezers van dit blog item graag twee vragen:

  1. Kennen jullie al dan niet krakende trappen hout?
  2. Kennen jullie een bedrijf dat een betere vakmanschap dan de heren uit Son beheerst?

Graag hoor ik van jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s